Hárman meghaltak a szörnyű balesetben


Fotó: ISU Beszterce-Naszód.

Összeütközött egy autóbusz – több tucat utassal a fedélzetén – és egy személygépkocsi vasárnap este a DN17C jelzésű főút Beszterce-Naszód megyei szakaszán, Telcs térségében. Az autóban ülő három ember – két 20 és 40 év közötti férfi és egy nő – meghalt, egy negyediket kórházba szállítottak. Az autóbusz 37 utasa nem sérült meg, őket egy másik autóbusz szállította tovább.

FRISSÍTÉS – A Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelmi felügyelet közölte, “a mentőcsapatok előbb azt az utast mentették ki, aki a jobb hátsó ülésen ült, eszméleténél volt és együttműködött a mentőkkel, bár súlyos sérüléseket szenvedett. Az áldozatot – egy 20 év körüli férfit – a SMURD mobil intenzív osztálya szállította el, stabilizálták az állapotát, és a besztercebányai SMURD-egységbe vitték, hogy orvosi ellátásban részesítsék.”

Az autóbusszal utazó 37 személyt megvizsgálták az orvosok, és meállapították: egyetlen személy sérült meg, ő is felületesen; a baleset helyszínén orvosi ellátásban részesült, és megtagadta, hogy kórházba szállítsák. Valamennyi utas az érintett közlekedési társaság egy másik autóbuszával folytatta útját Máramarossziget felé.

Első fázisban a katasztrófavédelem vörös intézkedési tervet léptetett életbe, de 18.33-kor – közvetlenül azután, hogy az első mentőcsapat a baleset helyszínére érkezett és felmérte a helyzetet – deaktiválták azt, mert további erőforrások nélkül is képes volt kezelni a helyzetet.

“A vörös intézkedési terv aktiválásával egyidejűleg életbe lépett a fehér beavatkozási terv is, a Besztercebányai Sürgősségi Kórház – UPU SMURD egészségügyi személyzetére vonatkozóan. (Körülbelül 30 egészségügyi dolgozót – orvosokat és ápolókat – mozgósítottak, többjüket otthonról hívták be.). A fehér tervet a vörös tervvel egy időben deaktiválták, a helyszínen lévő orvosi csapatok képesek voltak kezelni a helyzetet” – közölte a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem.

FRISSÍTÉS – A Sürgősségi Helyzetek Országos Felügyelete (IGSU) szerint az orvosi vizsgálatot követően 4 áldozatot (az autóban ülőket) azonosítottak, akik közül 3 személy meghalt, egy személy pedig a helyszínen orvosi ellátásban részesült, de nem volt szükség kórházba szállítására.

Az autóbusz utasai nem sérültek meg, és egy másik más közlekedési eszközzel folytatják útjukat Máramarossziget felé.

FRISSÍTÉS – Az IGSU szerint a balesethez 1 tűzoltóautót, 1 mentőautót, 1 mobil intenzív ellátási mentőautót, 4 SMURD-mentőautót, 1 több áldozatot szállító járművet és 3 betegszállító kocsit küldtek.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk