Helyzetjelentés a Hunyad megyei vasúti katasztrófa helyszínén történt fejleményekről


Fotó: Adevărul


Pénteken az egyik vonalon helyreállt a vasúti közlekedés a Hunyad megyei Petrozsény (Petroşani) közelében, ahol a szombati baleset óta szünetelt a forgalom.

A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye értelmében az egyik vonalról sikerült eltávolítani a kisiklott vagonokat és a mozdonyt, helyreállították a vasúti pályaszakaszt és a felső vezetékeket, így ezen újraindulhatott a forgalom, a másik vonalon azonban még folyamatban vannak a munkálatok.

Vasárnap óta a CFR több mint 100, temesvári, craiovai és brassói alkalmazottja több váltásban, éjjel-nappal dolgozott annak érdekében, hogy újraindulhasson a forgalom a baleset által érintett szakaszon. Közben a petrozsényi és puji (Pui) állomások között vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat – áll még a közleményben.

Szombat délután kisiklott egy vasúti áruszállítással foglalkozó magánvállalat 16 vagonból álló tehervonata a Banica (Baniţa) és Merisor (Merişor) közötti vasúti szakaszon. A mozdonyban tartózkodó két személy életét vesztette. A balesetben az ügyészség és a vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) is nyomozást folytat.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk