Tévedésből 12 ezer eurót kapott a valutaváltóban – az ügy következményei


Egy 22 éves aninószai (Aninoasa) asszony átadott a rendőrségnek csaknem 50.000 lejt, amelyet véletlenül kapott egy petrozsényi (Petroşani) pénzváltó irodától, ahol 1.200 eurót akart beváltani – tájékoztat a Hunyad megyei rendőr-felügyelőség.

A pénztáros beváltotta az eurót, de elszámolta a pénzt, és az 1.200 eurónak megfelelő összeg helyett 12.000 eurónak megfelelő lejt adott a kliensnek.

Miután rájött hibájára, a pénztáros azonnal értesítette a rendőrséget. A fiatalasszony azonban rövid időn belül jelentkezett a rendőrségen, és önként visszaszolgáltatta a pluszba kapott összeget.

A rendőrség megköszönte a nemes gesztust az asszonynak és barátjának.

A héten ez a második ilyen eset a Zsil-völgyén: kedden egy petrozsényi férfi adott át a rendőrségnek 335 lejt, amit a város piacán talált a földön.

A rendőrség emlékeztet, hogy a talált pénzt, okiratokat vagy egyéb tárgyakat 10 napon belül át kell adni a rendőrségnek, ellenkező esetben bűnvádi eljárás indulhat a megtaláló ellen, és egytől három hónapig terjedő börtönbüntetés szabható ki rá, vagy pénzbírsággal sújtható.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk