Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy beteg rokonai


Jatagánokkal, késekkel, botokkal támadtak a mentősökre egy páciens rokonai a Vaslui megyei Negreşti városában húsvét első napján – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a mentőszolgálat vezetője, Dan Ungureanu.

Az idézett forrás szerint a mentőautó sofőrje és az asszisztens ijedten elhagyták a mentőt, elbújtak, és az 112-es egységes segélykérő számon kérték a rendőrök és csendőrök segítségét.

“Húsvét első napjának éjszakáján érkezett egy hívás, egy férfi telefonált, hogy egy 16 éves lánynak fáj a hasa. A diszpécser részleteket kért, de a férfi káromkodni kezdett, és letette a telefont. A diszpécsernek sikerült visszahívnia a számot, és végül beszélt a pácienssel, majd kiküldte a mentőt. A beteg rokonai arra számítottak, hogy a kiérkező mentőben a diszpécser is ott lesz, ezért kardokkal, jatagánokkal, késekkel és botokkal felfegyverkezve várták a mentőautót. A sofőr és az asszisztens a sötétben árkon-bokron keresztül elfutott, elbújtak és hívták az 112-t. A csendőrök léptek közbe, a páciens és a mentőautó magas vérnyomással küszködő sofőrje kórházba került” – magyarázta Ungureanu, aki hozzátette, hogy verbálisan szokták bántalmazni a munkatársait, de az utóbbi időben ez volt a legsúlyosabb eset.

Az ügyben bűnvádi eljárást indított a rendőrség, és több személyt kihallgattak az esettel kapcsolatban.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk