Két nő és egy férfi halt meg a hajnali balesetben – kamionba rohant a kisbusz


Hárman a helyszínen életüket vesztették abban a kedd hajnali balesetben, amely Biharkeresztes közelében történt a 42. számú főútvonalon – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Dobó Dénes elmondta, eddig ismeretlen okok miatt hajnali 5 órakor egy bolgár rendszámú kisbusz belerohant egy lengyel kamionba. A kisbusz utasai (valamennyien román állampolgárok) közül hárman – két nő és egy férfi – a helyszínen meghalt, hatan súlyosan, életveszélyesen megsérültek.

A sérülteket a katasztrófavédelem munkatársai menekítették ki, a mentők kórházba szállították. A forgalmat a mentés és helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a közlekedést Mezősas irányába terelik el.

Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják a kedd hajnali biharkeresztesi közúti baleset sérültjeit – tájékoztattak kedd délelőtt a kórházak. A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők – mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens. Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik.

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők. Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat – fűzte hozzá a főigazgató.

A sérültek nem beszélnek magyarul, állampolgárságukról a hatóságok nem tudtak felvilágosítást adni, de vélhetően bolgárok lehetnek, mert valamennyien egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk