Külügyminisztérium: nem halt meg, csak megsebesült az egyik román áldozat


A román külügyminisztérium szerda este közzétett pontosítása szerint nem halt meg, csak súlyosan megsebesült a genovai keddi hídomlás egyik román áldozata. A tárca közleménye szerint a korábban halottnak tekintett román férfit mély kómában ápolják az egyik genovai kórházban. A román külügy szerint az olasz hatóságok azonosítási nehézségei vezettek a korábbi téves tájékoztatáshoz. Ez azonban csak akkor derült ki, amikor megérkeztek a holttest azonosítására a román áldozat hozzátartozói. Ők állapították meg, hogy az az halott, akit az olasz hatóságok a megtalált iratok alapján a román áldozatnak tekintettek, nem a hozzátartozójuk.

A külügyminisztérium közölte: az olasz hatóságok megteszik a szükséges lépéseket annak a határozatnak a kijavítása érdekében, amelyben korábban halottnak nyilvánították a román állampolgárt.

A minisztérium korábban azt közölte, hogy két román állampolgár vesztette életét a szerencsétlenségben. A Mediafax hírügynökség délutáni híradása szerint az egyik román áldozat egy dél-romániai 35 éves teherautósofőr.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk