Repülőgépszerencsétlenség Kolozsváron: itt a pilóta és az irányítótorony sokkoló párbeszéde!


Túlfutott a kolozsvári repülőtér kifutópályáján egy leszálló repülő, senki nem sérült meg. Az eset után legalább is különösnek nevezhető párbeszédre került sor a pilóta és az irányítótorony között, amely pénteken nyilvánosságra került.

Túlfutott a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér leszállópályáján csütörtök reggel a Blue Air román fapados légitársaság Bukarestből érkező gépe. A repülőn 110 utas és hattagú személyzet tartózkodott, senki nem sérült meg.

A Blue Air társaság különjárata Bukarestből Barcelonába tartott kolozsvári leszállással, amikor az incidens történt. A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron. A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó utasok egyike azt mondta, hogy hó borította a kifutópályát. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak.

Nagyszebenből folytatják az utazásukat Barcelona felé a kicsúszott gép utasai, akikhez azok is csatlakoztak, akiknek Kolozsváron kellett volna felszállniuk a gépre. David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója azt közölte, hogy a repülőgép nem sérült meg, és szakértői bizottság vizsgálja az incidens körülményeit.

Gheorghe Racaru, a Blue Air társaság igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a gép bukaresti indulásakor jó leszállási körülmények voltak Kolozsváron, a repülés ideje alatt azonban a repülőtér közepesre módosította a leszállási, fékezési körülmények értékelését. Az igazgató szerint a gép mintegy tíz méterrel futott túl a leszállópálya végén.

Pénteken nyilvánosságra került a párbeszéd a pilóta és az irányítótorony között. Miközben a repülő vezetője közölte, hogy lefutottak az aszfaltról, a másik oldalról mintha nem értették volna, hogy mit mond, folyamatosan az a válasz érkezett, hogy Isten hozott benneteket! Átgurulhattok a másik kifutóra! A párbeszédet ►itt olvashatják.

MTI | mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk