Szakadékba borult tehervonat Hunyad megyében – mindkét mozdonyvezető meghalt


Fotó: Adevărul


Kisiklott szombaton egy tehervonat Hunyad megyében, Petrozsény közelében. A két mozdonyvezető életét vesztette, jelenleg áll a vasúti forgalom a környéken.

A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu szerint a 16 vagonos szerelvénynek a mozdonya és 14 vagonja siklott ki a Hunyad megyei Petrozsény (Petroşani) és Váralja (Subcetate) közötti szakaszon, Merisor (Merişor) térségében, egy vasúti völgyhídon, ezek közül hat nehezen megközelíthető, egy szakadékba borult.

A környéken lezárták a vasúti forgalmat, az utasokat vonatpótló buszok szállítják a petrozsényi és puji (Puj) állomás között. Az Aradra tartó járatokat a Filiaşi – Orşova – Temesvár – Arad útvonalra irányítják át, a Piski (Simeria) felé közlekedő szerelvények utasait pedig buszokkal szállítják a puji állomásra, ahonnan ugyanabba az irányba tartó más vonatokon folytathatják az útjukat – tájékoztat közleményében a CFR.

A CFR illetékesei szerint a balesetet a fékrendszer meghibásodása okozta. A vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) nyomozást indított az ügyben.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk