Vesztett a Ferencváros Bukarestben


Fotó: Mediafax via Pro Sport


A Ferencváros 30-25-re kikapott a címvédő román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének pénteki, első mérkőzésén.

Támadásban nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, védekezésben viszont egyik sem játszott hatékonyan. A Dunaferr egykori kapusa, Paula Ungureanu becserélése jó döntésnek bizonyult hazai részről, először a 16. percben alakult ki egygólosnál nagyobb előny valamelyik fél javára (10-8).

A bukarestiek egyre jobban semlegesítették az FTC akcióit, és mivel a másik kapu előtt pontosan játszottak, kisvártatva már öt góllal vezettek (16-11). A vendégek ebben az időszakban hat perc alatt csak egyszer voltak eredményesek.

A Ferencváros csapatkapitánya, Szucsánszki Zita vállfájdalmai miatt nem léphetett pályára, de a posztján játszó Kovacsics Anikó remekül teljesített – mind a nyolc lövése gól lett -, vezérletével együttesének a szünetig sikerült némileg felzárkóznia (17-15).

A második felvonás elején tartotta a lépést a címvédő románokkal a magyar csapat, de később hat percig nem talált be. Az első félidőhöz képest mindkét oldalon hatékonyabbá vált a védekezés, ezért kevesebb gól született, de a nagy iram megmaradt.

Szikora Melinda védéseinek, valamint a spanyol Nerea Pena góljainak köszönhette az FTC, hogy ellenfele egy ideig nem tudott meglépni, a rendkívül magas hőfokú hajrát azonban sokkal jobban bírták a bukarestiek, így ötgólos előnyt alakítottak ki a jövő szombati visszavágó előtt, amit a BOK (volt Syma) Csarnokban rendeznek.

A Ferencváros végül csupán 51 százalékos támadási hatékonysággal zárta a találkozót. A CSM Bucuresti legeredményesebb játékosa a svéd Isabelle Gulldén volt tíz találattal.

A visszavágót április 15-én rendezik, Budapesten.


Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Bukaresti CSM – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (17-15)

  • CSMB: Paula Ungureanu, Jelena Grubisics – Isabelle Gullden (10 gól), Iulia Curea, Camille Ayglon Saurina (2), Bianca Bazaliu (2), Aurelia Brădeanu (2), Linnea Torstensson, Carmen Dolores Martin Berenguer (7), Oana Manea (2), Gnonsiane Niombla (1), Majda Mehmedovic (4), Simone Böhme. Edző: Per Andre Johansson
  • FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora Melinda, Biró Blanka – Szöllösi – Zácsik Szandra (2), Szarka Adrienn (1), Nadine Schatzl (2), Szucsánszki Zita, Szekeres Klára, Mészáros Réka Rea, Lukács Viktória (4), Danick Snelder, Nerea Pena Abaurrea (5), Marija Jovanovics, Kovacsics Anikó (11). Edző: Elek Gábor.
  • Játékvezetők: Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (Lengyelország).

Vasárnap játsszák (kezdési időpontok közép-európai idő szerint):

  • Metz (francia)-Győri Audi ETO KC 17.00
  • Midtjylland (dán)-Vardar Szkopje (macedón) 17.00
  • Buducnost Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég) 19.00

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk