Újabb kutyatámadás a bestiálisan szétmarcangolt nő elhunytának helyszínén


Fotó: ASPA București.

Rátámadt egy kutyáját sétáltató nőre két szabadon engedett olasz masztiff Bukarestben, a Morii-tó környékén. A harci ebeket a kóbor kutyákkal foglalkozó állatvédelmi hatóság (ASPA) befogta be és visszaszolgáltatta gazdájuknak.

Az ASPA a Facebookon számolt be az esetről, amely ugyanabban a térségben történt, ahol januárban egy kocogó nőt halálra marcangolt egy kutyafalka.


Korábban írtuk: Meghalt a nő, akire kutyák támadtak kocogás közben


A pénteki beszámoló szerint egy nő kutyáját sétáltatta a Morii-tó gátján, amikor megtámadta két szabadon bóklászó olasz masztiff. A nő pánikba esett, és kutyájával együtt leugrott a gát alacsonyabban fekvő részére, a két harci eb azonban utánaugrott. A nő és kutyája úgy menekült meg, hogy sikerült visszaugorniuk, és az egyenként 50-60 kilogrammos testsúlyú masztiffok nem tudták követni őket.

Az esetnek szemtanúja is volt, aki hívta az 112-es számot. Az ASPA csapata csendőrök és rendőrök kíséretében befogta az állatokat.

Fotó: ASPA București.

A masztiffok ellenőrzésekor kiderült, hogy egyikükben mikrochip van, így könnyen beazonosították a gazdáját, aki a közeli utcában lakik. A rendőrök és csendőrök hazavitték és átadták neki a kutyákat, ugyanakkor meg is bírságolták. A veszélyes kutyák tartására vonatkozó szabályok áthágásáért járó minimális büntetés, amennyiben azt a bírság kiszabásától számított 15 napon belül kifizetik, mindössze 50 lej, ami túl kis összeg ahhoz, hogy felelősségteljes kutyatartásra ösztönözze az állattulajdonosokat – hívja fel a figyelmet az ASPA.

A második kutya chipelésének elmulasztásáért 5000 lejes bírság járna, de a kerületi rendőrök úgy vélték, hogy nem az ő hatáskörük a szankcionálás. Az ASPA képviselői kérték a rendőröket, hogy forduljanak az illetékes hatósághoz, amely kiróhatja a büntetést.

Az ASPA képviselői felelős kutyatartásra szólítják fel az ebek tulajdonosait, és az illetékes hatóságoktól a Morii-tó környéki udvarok aprólékos ellenőrzését kérik.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk