Vízirendőrök mentettek ki egy férfit és kutyáját az áradó Tiszából


Vízirendőrök mentettek ki egy 67 éves férfit és kutyáját Csongrádnál az áradó Tiszából vasárnap, miután egy csónakból a vízbe estek – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI-t. A közlemény szerint telefonon érkezett bejelentés a rendőrségre, amely szerint a Tisza csongrádi szakaszánál egy férfit és kutyáját látták egy csónakból a hideg folyóba borulni. A közelben járőröző Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szolgálati kisgéphajóval indultak a helyszínre, és rövid időn belül meg is találták a bajba jutott horgászt, aki egy uszadékfába kapaszkodott. Vele volt a kutyája is. A rendőrök mindkettőjüket a hajóba emelték, majd a partra vitték – tudatták.

Az átfázott férfi a körzeti megbízottaknak elmondta, hogy már éppen kikötött csónakjával a partra, amikor megszédült és beesett a vízbe – olvasható a rendőrségi közleményben.
A mentőszolgálat munkatársai a 67 éves férfit kórházba vitték. A rendőrök a kutya gondozását a horgász egyik barátjára bízták. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk