A 94. percben szerzett pontot érő gólt a Puskás Akadémia


A bronzéremért küzdő Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a bennmaradásért harcoló Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójának szerdai játéknapján, ezzel feljött az európai kupaszereplést érő harmadik helyre. A szabolcsiak győzelem esetén biztosították volna élvonalban maradásukat.

Eleinte a bennmaradásért küzdő hazaiak voltak aktívabbak, a harmadik helyre hajtó vendégek számára a stabilitás volt a legfontosabb. A 27. percig kellett várni az első nagy helyzetre, melyet a Kisvárda hagyott ki, majd a szabolcsiak egy meg nem adott büntető miatt reklamáltak. A folytatásban is Bódog Tamás vezetőedző együttese előtt adódott több lehetőség, ám a szünetig nem született gól.

Az 53. percben Tóth Balázs a tizenhatoson belül buktatta Fernando Vianát, így a várdaiak megkapták szezonbeli első büntetőjüket, melyet a sértett végzett el, ám a felcsútiak kapusa bravúrral védett. A folytatásban már a Puskás Akadémia előtt is akadtak lehetőségek, de Sassá 85. percben szerzett góljával a többet támadó házigazdák kerültek előnybe. Győzniük végül mégsem sikerült, mert a német Thomas Meissner első NB I-es találatával a vendégek a 94. percben pontot mentettek, egyúttal dobogós helyre léptek.


OTP Bank Liga, 32. forduló: Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Kisvárda, 2875 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Sassá (85.), illetve Meissner (94.)
sárga lap: Hej (55.), Lucas (67.), Sassá (86.), Rubus (88.), illetve Deutsch (65.), Nagy Zs. (67.), Knezevic (89.)
Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Baranyai, 91.) – Lucas, Bumba (Sassá, a szünetben) – Simovic, Cukalasz (Ene, 87.), Kovácsréti – Viana (Tischler, 80.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. (Mebrahtu, 90.) – Urblík (Plsek, 69.), Van Nieff – Slagveer, Knezevic, Gyurcsó – Vanecek (Favorov, 82.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk