A Honvéd hatgólos meccsen győzte le a Kaposvárt


A Budapest Honvéd házigazdaként 4-2-re legyőzte a sereghajtó és már kiesett Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szerdai játéknapján.

Agilis letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, amely ennek köszönhetően még a kapura is veszélyt jelentett. A kispestiek állták a rohamokat, többször ígéretes akciót vezettek, majd a 20. percben háromérintős kontra végén – Levkovich kidobta, Mezghrani beadta, Gazdag belőtte – megszerezték a vezetést. Ezt követően a Honvéd mezőnyfölénye egyre inkább egyértelművé vált, a kaposvári gárda játékában az agresszivitás már nem párosult kellő lendülettel.

Szünet utáni kényelmességére ráfizetett a Honvéd: a Rákóczi előbb nagy helyzetet hagyott ki, majd szabadrúgás után Bévárdi csúsztatott fejesével egyenlített. A felpaprikázott kispestiek négy perccel később úgy vették vissza a vezetést Hidi lövésével, hogy előtte les miatt tévesen egy szabályos góltól fosztotta meg őket Antal játékvezető. Gazdag pazar átemelésével a 65. percben már kétgólos volt a különbség, a hátralévő időben pedig rutinosan lassította és a mezőnyben próbálta tartani a játékot a házigazda. A vendégcsapatba a kispadról friss erők érkeztek, és miután egy kontrából – Levkovich fölösleges kifutását kihasználva – sikerült csökkenteniük a különbséget, a hajrában beszorították ellenfelüket. Volt egyenlítési lehetősége is a Rákóczinak, kontrából viszont ismét a hazaiak találtak be ezzel lezárva az összecsapást.

A Honvéd sorozatban hatodszor győzte le a Kaposvárt, amellyel szemben már 11 találkozó óta veretlen. A kispestiek a szezon 17. hazai fellépésén – négy döntetlen és hét vereség mellett – hatodszor győztek, a kaposváriak 16. idegenbeli találkozójukon egy-egy győzelem és vereség mellett 14-szer maradtak alul.


OTP Bank Liga, 32. forduló: Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1982 néző, v.: Antal
gólszerzők: Gazdag (20., 65.), Hidi (62.), Kukoc (94.), illetve Bévárdi (58.), Balázs Zs. (83.)
sárga lap: László (85.), Lovric (91.) Kukoc (94.)
Budapest Honvéd: Levkovich – Batik, Kamber, Lovric – Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 84.), Hidi, Nagy G. (Cipf, a szünetben), Uzoma (Kukoc, 63.) – Gazdag, Ugrai (László, 84.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Ur (Nagy T., 42.), Szabó A., Fodor – Szakály A., Vachtler – Bévárdi (Pintér, 76.), Palic, Nagy R. (Borbély, 72.) – Ádám (Balázs Zs., 72.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk