Sima győzelemmel javított helyzetén a Paks


A Paks hazai pályán simán nyert a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel javított a helyzetén a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A tolnai csapat az utolsó játéknap előtt a kilencedik helyen áll, két ponttal előzi meg szombati ellenfelét, az utolsó előtti Debrecent, amellyel idegenben játszik majd. A Paks az idény korábbi szakaszában kétszer kikapott a DVTK-tól. Utóbbi csapat az utolsó fordulóban a tizedik helyezett Kisvárdát fogadja.

Hamar nyilvánvalóvá vált, melyik csapat számára fontosabb a győzelem, a bennmaradásért küzdő Paks irányított az első percektől kezdve, több helyzetet dolgozott ki, és bő negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. Ez megnyugtatta a hazai együttest, a folytatásban már nem fektetett ugyanakkora hangsúlyt a támadásokra, de továbbra is veszélyesebben játszott.

A szünet után bő tíz percen belül két góllal növelte előnyét a paksi csapat, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A vendégek büntetőből szépítettek, de negyedórával a vége előtt visszaállt a háromgólos különbség, a hazai pontrúgásoknál sokat bizonytalankodtak a vendégvédők. A paksiak végig koncentráltabban és kombinatívabban játszottak, s bár a DVTK a hajrában egy ellentámadásból faragott hátrányából, a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak.


OTP Bank Liga, 32. forduló: Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-2 (1-0)
Paks, 1891 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Windecker (17., 74.), Gévay (48.), Hahn (56.), illetve Iszlai (60., 11-esből), Molnár (90.)
sárga lap: Haraszti (88.), illetve Hasani (20.), Polgár (45.)
Paksi FC: Rácz – Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó – Balogh, Szakály (Haraszti, 64.), Windecker (Kecskés, 77.) – Hahn (Böde, 81.), Sajbán (Bertus, 78.), Könyves (Kulcsár, 64.)
Diósgyőri VTK: Bukrán – Orosz, Polgár, Szűcs, Vági – Egerszegi (Adukor, 81.), Iszlai (Cortes, 81.) – Hasani (Molnár, 61.), Márkvárt, Korbély (Makrai, 72.) – Ivanovski

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk