Andy Murray kihagyja az Australian Opent


Ahogy az várható volt, sérülése miatt visszalépett az év első tenisz Grand Slam-tornájától, a január 15-én kezdődő Australian Opentől a korábbi világelső Andy Murray.

A világranglistán jelenleg 16. skót játékos kedden jelezte, hogy nem tud pályára lépni a brisbane-i versenyen, amely az első tornája lett volna azóta, hogy júliusban – már sérülten – elvesztette wimbledoni negyeddöntőjét. A csípőjét fájlaló teniszező nyár óta mindössze két bemutató mérkőzést játszott.

Kedden a közösségi médiában azt írta: a US Open óta végzett konzervatív kezelés után még nem érte el azt a szintet, amelyet szeretett volna, s lehet, hogy meg kell műteni a csípőjét. Hozzátette ugyanakkor: mivel erősen kérdéses, hogy az esetleges operáció meghozná-e a kívánt eredményt, ez csak a második számú opció.

“Sajnos, idén nem játszom Melbourne-ben, még nem állok készen. Hamarosan hazarepülök. Köszönöm a támogató üzeneteket, és remélem, hogy nemsokára újra játszhatok” – írta csütörtökön a háromszoros Grand Slam-győztes Murray, aki az Australian Openen ötször volt döntős.

A brit teniszező mellett a japán Nisikori Kej is jelezte, hogy elhúzódó csuklósérülése miatt nem lép pályára Melbourne-ben.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk