Bajnokok Ligája: Elkerülte a nehezebb ellenfeleket a FCSB


Viszonylag szerencsésnek mondhatja magát a BL-selejtező utolsó körében is érdekelt Bukaresti FCSB: a román együttesnek a portugál Sporting Lisszabon jutott ellenfélül, miközben játszhatott volna a Sevillával, a Liverpoollal vagy a Napolival is.

Nem így a Szalai Ádám révén magyar érdekeltségűnek nevezhető együttes, a német Hoffenheim, amely a lehetséges ellenfelek közül megkapta az egyik legnehezebbet, az FC Liverpoolt. Korhut Mihály együttese, a második körben a Budapest Honvédot búcsúztató izraeli Hapoel Beer-Seva a szlovén Maribor ellen, a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató kazah Astana pedig a skót Celtic Glasgow ellen próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

A párharcok első meccseit augusztus 15-én vagy 16-án rendezik, a visszavágókra augusztus 22-én vagy 23-án kerül sor. A selejtező negyedik fordulójának győztesei csatlakozhatnak a főtáblán az ott alanyi jogon szereplő 22 csapathoz, míg a vesztesek az Európa Liga főtáblájára kerülnek.


A BL-selejtező negyedik fordulójának párosítása

  • bajnokok ága: Qarabag (azeri) – FC Koppenhága (dán), APOEL (ciprusi) – Slavia Prága (cseh), Olimpiakosz (görög) – HNK Rijeka (horvát), Celtic Glasgow (skót) – Astana (kazah), Hapoel Beer-Seva (izraeli) – Maribor (szlovén);
  • nem bajnokok ága: Istanbul Basaksehir (török) – Sevilla (spanyol), Young Boys (svájci) – CSZKA Moszkva (orosz), SSC Napoli (olasz) – OGC Nice (francia), Hoffenheim (német) – FC Liverpool (angol), Sporting Lisszabon (portugál) – Bukaresti FCSB (román).

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk