Búcsú a BL-selejtezőtől: 3 gólt kapott a hosszabbításban a Viitorul


Hosszabbításban vesztette el a továbbjutást a Konstancai Viitorul a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A román együttes ugyanúgy 1-0-lás hátrányban zárt, mint ellenfele az első mérkőzésen, így következett a 30 perces ráadás. Ebből az első 15-ben összerogyott a Hagi-csapat, három gólt inkasszált, így az utolsó negyedórában érdemben már semmi nem történhetett – aminthogy nem is történt egyébként.

Lett volna pedig lehetőségük a tengerpartiaknak, hogy a rendes játékidőben eldöntsék a továbbjutás kérdését. Leghamarabb a 3. percben, amikor Coman mintegy 23 méteres lövését Rueda a kapufára védte. Négy perccel később Țîru 6 méterről kapu fölé továbbított, majd újra Coman került főszerepbe a 19-ben, de Rueda ekkor is a helyén volt. A házigazdák egyetlen valamire való első félidei lehetőségét a 28. percben jegyeztük, De Camargo a rövid sarokra pattintva próbálta meglepni Rîmniceanut – sikertelenül. Majd újra a konstancaiak következtek, Nedelcu távoli lövését Waterman hárította (34.).

Szünet után fordult a kocka, a Viitorul átengedte az irányítói szerepet házigazdájának, amely ennek megfelelően egyre-másra alakította ki a helyzeteket a kapujánál. A 49. percben egalizált az APOEL a kapufák száma tekintetében, Aloneftisz lövése a román kapusról pattant a lécre. Az 54. percben aztán már szerencséje sem volt Gheorghe Hagi csapatának, hiszen Carlao Țîru mellől zavartalanul fejelhetetett a hálóba, Aloneftisz szögletét követően (54.). A Viitorul mulasztó játékosa két perccel később megpróbálta helyrehozni hibáját, de mellé fejelt, aztán újabb házigazda-rohamok következtek, amelyek végén előbb Ebecilio (64.) 18 éves lövését hárította Rîmniceanu, majd nem sok hiányzott, hogy Ganea öngóllal ajándékozza meg az ellenfelet (67.). Következett Vander 30 méteres lövése (71.), aztán Lago próbálkozott 16 méterről (ugyancsak 71.), Bertoglio pedig egészen közelről ügyetlenkedett el egy ígéretes lehetőséget (73.). Pillanatokkal később a Vaslui FC korábbi játékosa, Milanov fejelt kapu mellé (ugyancsak 73.). A támadássorozatot Ebecilio 16 méteres lövése zárta, amely ugyancsak elkerülte a célterületet (79.). Mindezzel együtt a Viitorul pontot tehetett volna a párharc végére, hiszen a hajrában Herea a balszélen beküzdötte magát a büntetőterületre, Chițu azonban nem ért oda időben, hogy rácsapjon a kapu elé belőtt labdára.

A hosszabbításban már egyáltalán nem a konstancai csapatnak állt a zászló. Az álmodozó védelem mellett előbb Georgiosz Merkisz szerzett gólt (93.), majd Camargo senkitől sem zavartatva fejelhetett a hálóba, mindössze 6 méterről. Ugyan Eric-nek lett volna lehetősége még felborzolni a kedélyeket, de rossz ütemben próbálta az üresen maradt kapuba küldeni a labdát, és a ciprusi csapat védőinek volt idejük zárni előtte. Mindennek tetejébe a ráadás első negyedórájának végén Efrem is betalált, ezzel egyértelművé tette, hogy a román bajnok számára már csak az Európa Ligás folytatás maradhat – feltéve, hogy sikerrel veszi a 4. fordulós akadályt.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó mérkőzés: APOEL Nikoszia – Konstancai Viitorul 4-0 (0-0, 1-0), hosszabbítás után. Továbbjutott az APOEL, 4-1-es összesítéssel.

Nikoszia, GSP stadion, 15 ezer néző, vezette: Alekszej Eszkov (orosz).
Gólszerzők: Carlao (54.), Merkisz (93.), De Camargo (94.), Efrem (105+1.).
Sárga lap: Vinicius (44.), Ebecilio (88.), N. Morais (112.), Milanov (118.), illetve K. Boli (30.), Țîru (68.), Eric (98), Benzar (105+2.), Herea (118.).
APOEL: Waterman – Milanov, Rueda, Carlao (81. Merkisz), Lago – Bertoglio, N. Morais, Vinicius, Aloneftisz (55. Ebecilio) – Vander (88. Efrem), De Camargo.
Viitorul: Rîmniceanu – K. Boli, Țîru, M. Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu (82. Mladen), D. Lopez – Chițu, Fl. Coman (96. Eric), Cicâldău (82. Herea).

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk