Egygólos magyar vereség a norvégoktól


A magyar válogatott 24-23-ra kikapott a címvédő és világbajnok norvég csapattól a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének keddi játéknapján.

Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a pont nélküli magyar együttes nem juthat az elődöntőbe.

A találkozót megelőzően köszöntötték 125. válogatottsága alkalmából Bódi Bernadettet, akinek a mostani az ötödik kontinenstornája.

A két csapat korábban 78 alkalommal találkozott egymással, 50 magyar győzelem mellett három mérkőzés döntetlennel, 25 pedig norvég sikerrel ért véget. Legutóbb 2014 decemberében, Debrecenben szintén a kontinenstorna középdöntőjében 29-25-re a magyarok nyertek.

Janurik Kinga után Triscsuk Krisztina is megsérült, így ő sem léphetett pályára a helsingborgi mérkőzésen. Ennek ellenére eleinte jól tartották magukat a magyarok (4-3), de az ellenfél hatékonyan használta ki első emberelőnyös időszakát, fordított, és az első félidőben már nem engedte ki a kezéből a vezetést. Egy alkalommal a norvégok – és a Győri Audi ETO – kapusa, Kari Aalvik Grimsbö is gólt szerzett, amikor őrizetlenül maradt a magyar kapu, ráadásul több remek védéssel is segítette együttesét.

A norvégok egy ideig szinte minden posztról eredményesek voltak, a magyarok viszont több ziccert és büntetőt is elhibáztak (6-10), a szünet előtt mégis felzárkóztak két gólra (8-10), mert az ellenfél kilenc percig nem tudott betalálni.

A második felvonás elején a magyar csapat gyorsan egyenlített (11-11), sőt, 14-13-nál ismét vezetett. A jó periódushoz Szikora Melinda több nagy védéssel járult hozzá, de a másik oldalon Grimsö is jól teljesített. A folytatást is szoros állás jellemezte, majd 20-20 után a másik győri légiós, Nora Mörk vezérletével a maga javára döntötte el a meccset Norvégia együttese, amely ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

“Próbáltuk hozni a játéktervünket, és bár voltak gondok a védekezésünkkel, alapvetően minden a tervek szerint ment” – értékelt Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány az M4 Sportnak. “Még egy kis szerencse kellett volna a végén, de sajnos nagyon elfáradtunk. A hajrá nagyon szoros volt, nyomás alatt tartottuk őket, szomorúak vagyunk, de holnap büszkék leszünk arra, amit elértünk.”

Eredmény: középdöntő, II. csoport (Helsingborg): 2. forduló: Norvégia-Magyarország 24-23 (11-9)
a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 5 (2), Kovács A. 5 (1), Erdősi 3, Klivinyi 3, Planéta 2, Kisfaludy 2, Hornyák D. 2, Bódi 1

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk