Nehezen győzött Románia Csehország ellen a női kézisek Európa-bajnokságán


Nehéz meccsen, 30-28 (17-14) arányban győzött Románia Csehország ellen a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság II. főcsoportjának keddi játéknapján. Magyarország szoros mérkőzést vívott Norvégiával, de ismét vereséget szenvedett. A középdöntő második fordulója után Norvégia biztosan elődöntős és Hollandia és Franciaország is közel áll ehhez.

Románia a korábbiaknál gyengébb teljesítményt mutatott és csak nagy izgalmak után tudta legyőzni a meglehetősen kényelmetlen cseh válogatottat.

A drámai végjátékban 30 másodperccel a vége előtt még egyetlen pont különbség volt a csapatok között.

Az első félidőben a román csapat irányította a játékot, de nem sikerült 2-3 gólnál nagyobbra növelnie az előnyét.

A második félidőben a csehek 20-20-on kiegyenlítettek (42. perc), sőt, ezt követően kétszer is átvehették volna a vezetést, de nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel. A románok visszavették a vezetést, két góllal mentek, 22-20 (45), de a csehek 23-23-nál (49) ismét egyenlítettek, ám a ‘győri’ Ambros Martin irányította román csapat egy 3-0-s etappal eldöntötte a meccset.

A meccs MVP-jének Iveta Luzumova választották.

A csapatok:

  • Románia: Paula Ungureanu (4 kivédett lövés), Denisa Dedu (4 kivédett lövés) – Aneta Udriştioiu (2gól), Szűcs Gabriella, Geiger Melinda (2), Crina Pintea (6), Cristina Neagu (10), Cristina Florică, László Krisztina (1), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (2), Oana Manea (2), Mădălina Zamfirescu (3), Laura Chiper (1).
    Edző: Ambros Martin.
  • Csehország: Lucie Satrapova (3 kivédett lövés), Dominika Mullnerova (6 kivédett lövés) – Jana Knedlikova (5), Helena Rysankova (1), Kristyna Salcakova (1), Petra Ruckova, Kamila Kordovska (1), Michaela Hrbkova (5), Iveta Luzumova (7), Petra Adamkova (1), Alena Stellnerova, Martina Weisenbilderova, Marketa Jerabkova (4), Veronika Mala (3).
    Edző: Jan Basny.

Játékvezetők: Viktorija Kijauskaite és Ausra Zaliene (Litvánia)

Románia szerdán játszza utolsó főcsoportbeli mérkőzését Dánia, Magyarország pedig Oroszország ellen.

Íme az eddigi eredmények a középdöntőben:

  • I. főcsoport:
    Szerbia – Németország 19-26
    Svédország – Hollandia 30-33
    Spanyolország – Franciaország 22-23Spanyolország – Németország 20-20
    Szerbia – Hollandia 27-35
    Svédország – Franciaország 19-21

Két kör után az I. főcsoportot Franciaország és Hollandia vezeti 6-6 ponttal, az 5 pontos Németország, a 3-3 pontos Svédország és Szerbia és az 1 pontos Spanyolország előtt

  • II. főcsoport:
    Csehország – Oroszország 24-26
    Magyarország – Románia 21-29
    Dánia – Norvégia 20-22Csehország – Románia 28-30
    Magyarország – Norvégia 23-24
    Dánia – Oroszország 26-26

A II. főcsoportot Norvégia vezeti 8 ponttal, a 6 pontos Románia, az 5 pontos Dánia, a 3 pontos Oroszország, a 2 pontos Csehország és a nulla pontos Magyarország előtt.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk