Hosszú Katinka világbajnok 200 vegyesen


Megszületett a budapesti vizes világbajnokság első magyar aranyérme: Hosszú Katinka a 200 méteres vegyes úszásban esélyeshez méltón, magabiztos versenyzéssel győzött a Duna Arénában.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka harmadik világbajnoki címéért indult a 200 méteres vegyes úszásban. A táv olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a 4-es pályán úszhatott. A pillangón már fél testhossznyi előnyt szerzett, és elsőként fordult a hátra világrekord-részidővel. Féltávnál már több mint egy testhossz volt az előnye.

Mellúszásban a japán Ohasi kicsit megközelítette, de a gyorson már nem volt ellenfele, és 2:07,00 perces idővel fölényesen győzött.

Hosszú mögött meglepetésre a 8-as pályán surranó Ohasi lett a második (2:07,91), míg a harmadiknak az amerikai Cox úszott be (2:09,71).

“Nagyon meg vagyok hatódva. Le kellett magamat nyugtatni a döntő előtt. Azt mondogattam magamnak, hogy senkit sem érdekel, hogy nyerek-e, csak ne izguljam túl. Szerettem volna jobb időt úszni, de ez most nem fontos” – mondta Hosszú Katinka a győzelem utáni pillanatokban az M4 Sportnak.

InfoRádió

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk