Káprázatos bravúrbronz a 4×100-as férfi gyorsváltótól


A bronzérmes Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter (b-j) a férfi 4×100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor


Megvan az első magyar érem a vizes világbajnokságon: a 4×100 méteres férfi gyorsváltó harmadik lett. A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű gyorsváltó a selejtezőben elért országos csúcsot az esti döntőben tovább javította, és 3 perc 11 másodperc 95 századmásodperccel a harmadik helyen zártak a Duna Aréna 12 ezer nézőjének üdvrivalgása közepette. A számot az amerikaiak nyerték, a második a brazil csapat lett.

A másik tegnapi magyar érdekeltségű döntőben, 400 méter női gyorson Kapás Boglárka az 5., Késely Ajna pedig a 6. helyen végzett.

Hosszú Katinka 200 m vegyesen mutatta meg a mezőnynek, hogy verhetetlen. Délelőtt a selejtezőben, majd este az elődöntőben is jelentős fölénnyel nyert, és magabiztosan várhatja a ma esti döntőt. Jakabos Zsuzsanna tizenkettedik lett.

Tegnap a vizes vb úszóversenyeinek első aranyérmét a kínai Szun Jang szerezte férfi 400 gyorson, a nők hasonló számában pedig az amerikai Katie Ledecky nyert meggyőző fölénnyel. A női 4×100-as gyorsváltót az amerikaiak nyerték Hollandia és Ausztrália előtt.

InfoRádió

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk