Mindössze 15 óra múltán kirúgták a CF Montreal frissen szerződtetett edzőjét


Fotó: CF Montréal.

Mindössze 15 órával azután, hogy kinevezték a CF Montreal labdarúgóklub második csapatának edzőjévé, elbocsájtották Sandro Grandét. A döntést egy 2012-ben közzétett, felháborító közzétett üzenet miatt hozták meg az észak-amerikai Major League Soccerben (MLS) szereplő, kanadai sportszervezet vezetői – számol be a L’Equipe című francia lap.

“Elismerjük, hogy hibáztunk Sandro Grande alkalmazásával. Őszintén elnézést kérünk mindazoktól, akiket ezzel megbántottunk vagy megdöbbentettünk. Nyilvánvalóan nem voltunk eléggé érzékenyek, és alábecsültük, hogy milyen hatást válthatnak ki most Sandro Grande néhány évvel ezelőtti szavai”

– mondta Gabriel Gervais klubelnök.

A Montreal Gazzette szerint 2012 szeptemberében merényletet követtek el Pauline Marois volt québeci miniszterelnök ellen. A Parti Quebecois győzelmi ünnepségén, amelynek eredményeképpen Marois lett a miniszterelnök, a montreali Metropolisban egy férfi megpróbált bejutni a helyszínre egy oldalsó bejáraton, hogy megölje Marois-t. Az egyik műszaki dolgozó megpróbálta megakadályozni a támadó behatolását, emiatt lelőtték. Egy másik alkalmazottat megsebesített az a golyó, amely a halálos lövést kapott kollégájából pattant tovább.

A merénylet után Grande a következőket tweetelte:

“Az egyetlen hiba, amit a lövész elkövetett… az volt, hogy nem találta el a célpontját. Legközelebb srácok. Remélem!”

Az edző később azt állította, hogy Twitter-fiókját feltörték, de azt elismerte, hogy “parasztoknak” és “bolondoknak” nevezte a szeparatista szavazókat.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk