Magyar döntetlen Luxemburgban, Románia kikapott Kolozsváron


A gólszerző Szalai Attilát (k) ünneplik csapattársai a Luxemburg – Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Luxemburg vendégeként a csütörtök esti, barátságos mérkőzésen. A hazaiak már a hetedik percben vezetéshez jutottak Gerson Rodrigues értékesített büntetőjével, a magyarok pedig Szalai Attila fejesével egyenlítettek a 25. percben. A csereként beállt újonc, Németh András a 67. percben már a magyarokat juttatta előnyhöz, de a hozzá hasonlóan debütáló Alessio Curci találatával végül döntetlennel zárult az összecsapás. Marco Rossi szövetségi kapitány Németh mellett Baráth Péter személyében még egy újoncot avatott.

A román válogatott ugyancsak tegnap 2-1-re kikapott Szlovéniától. Kolozsváron a vendégek a 26. percben Sesko fejesgóljával szereztek vezetést, öt perccel később Sporar megduplázta az előnyüket. A román csapat Drăguş révén szépített a 64. percben, és bár félóra még hátravolt a mérkőzésből, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznie. A román csapatban több újonc, fiatal játékos bemutatkozott ezen a találkozón.

További felkészülési mérkőzések eredménye: Portugália – Nigéria 4-0, Írország – Norvégia 1-2, Izrael – Zambia 4-2, Észak-Macedónia – Finnország 1-1, Jordánia – Spanyolország 1-3, Ghána – Svájc 2-0, Montenegró – Szlovákia 2-2, Marokkó – Grúzia 3-0, Szíria – Fehéroroszország 0-1, Málta – Görögország 2-2.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk