Magyar Kupa: Tizenegyesekkel ismét döntős a Honvéd


A tavaly is döntős Budapest Honvéd ismét fináléba jutott a labdarúgó Magyar Kupában, miután a keddi visszavágón ugyancsak gól nélküli döntetlent játszott a másodosztályból feljutott MTK Budapesttel, majd 11-esekkel 5-4-re felülmúlta fővárosi riválisát. A képen a Honvéd kapusa, Thomas Tujvel 11-est véd. Fotó: MTI/Illyés Tibor.

A tavaly novemberben felavatott Puskás Arénában ez volt az első klubok közötti mérkőzés. A kispestiek azért nem játszhattak a Bozsik Stadion építése során ideiglenes otthonukként szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mert az éppen az MTK létesítménye.

A szervezők éltek azzal a lehetőséggel, hogy némi háttérzajt, meccshangulatot teremthetnek a speciális helyzetre való tekintettel, ezért a hangszórókból kispesti indulók szóltak egész találkozón. Az első negyedórában ugyanúgy az MTK birtokolta többet a labdát, mint az első felvonáson, de fölénye ezúttal meddőnek bizonyult, mivel nem nyilvánult meg helyzetekben. A kispestiek ezúttal is később vették fel a meccs ritmusát, az idő múlásával viszont kiegyenlítetté vált a játék, sőt, a hazaiak is vezettek ígéretes akciókat, ám George rendre rossz megoldást választott vagy technikai hibát követett el.

Budapest, 2020. május 26. Batik Bence (b) és Hidi Patrik (j), a Honvéd játékosai, valamint Katona Máté, az MTK játékosa (k) a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Budapest Honvéd-MTK Budapest mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. május 26-án. MTI/Illyés Tibor

A játékrész hajrájában ismét az MTK akarata érvényesült, néhány percig a Honvéd a félpályán is alig lépett át, Tujvelnek pedig egy ízben nagy bravúrral kellett védenie. Amikor viszont a kispestiek kiszabadultak a szorításból, a gólhoz is közel jártak, de Lanzafame hiába fejelt a hálóba, les miatt érvénytelenítették a találatát.

A folytatásra a Honvéd jött ki elszántabban, ami hamar nagy helyzetben is megnyilvánult, de Lanzafame célt tévesztett. A piros-feketék kezdeti rohamai aztán alábbhagytak, így egyenlő erők küzdelme alakult ki, amelyben egyik fél sem mert túl nagy kockázatot vállalni, mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt. Ebben a periódusban az MTK annyival veszélyesebb volt, hogy két távoli lövésnél is nagyot védett Tujvel. Az utolsó percekben a Honvéd átengedte a területet, így a kék-fehéreknél volt a labda, de ők sem erőltették a támadásokat, viszont egy újabb távoli próbálkozásnál Tujvel hárított ismét bravúrral.

Budapest, 2020. május 26. Hidi Patrik, a Honvéd (b) és Palincsár Martin, az MTK (k) játékosa a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Budapest Honvéd-MTK Budapest mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. május 26-án. MTI/Illyés Tibor

A hosszabbítás elején Gazdag hagyta ki a meccs ziccerét, rávezette a kapusra a labdát, majd belelőtte Vargába, a túloldalon pedig Prosser helyzetét védte Tujvel. Ahogy fáradtak a játékosok, úgy egyre inkább kettészakadt a pálya, mindkét csapat könnyedén jutott túl a középpályán.

A ráadás második fele hosszú várakozás után kezdődött csak el, mivel a játékvezetők nem tudták, hogy a hosszabbításban járó hatodik cserelehetőséghez jár-e negyedik játékmegszakítási lehetőség is, végül a percekig tartó tanácskozás után arra a helyes megállapításra jutottak, hogy igen. Az utolsó 15 perc már nem hozott izgalmas pillanatokat, így a döntés a 11-esekre maradt, amelyben a Honvéd bizonyult jobbnak. A párharc a hatodik párban dőlt el, amikor Gera Dániel fölé lőtt, Hidi Patrik pedig betalált.

Budapest, 2020. május 27. A Honvéd játékosai örülnek a hosszabbítás utáni 11-es csata végén a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Budapest Honvéd – MTK Budapest mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. május 26-án. A Honvéd 5-4-re gyõzött. MTI/Illyés Tibor

A döntőt jövő szerdán 21 órától ugyancsak a Puskás Arénában rendezik. A Mezőkövesd először, míg a Honvéd nyolcadik alkalommal emelheti magasba a trófeát.


Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó: Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-0 – 11-esekkel: 5-4, továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.
Puskás Aréna, zárt kapus, vezette: Solymosi.
Sárga lap: George (9.), Mezgrani (43.), Szendrei (103.), Moutari (118.).
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma – Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi – Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) – George (László D., 55.; Moutari, 90+2.).
MTK Budapest: Varga B. – Fülöp N. (Baki, 95.), Katona M. (Kanta, 115.), Varju, Pintér Á. – Mezei (Nagy Zs., 95.), Palincsár (Bognár I., 54.), Cseke – Lencse (Bíró, 72.), Schön (Gera, 72.), Prosser.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk