Megismétlődött Schumacher drámája


Világbajnokáért aggódik a motorsportvilág. Az amerikai Nicky Haydent (35) szerdán gázolták el Olaszországban kerékpározás közben, és sajnos egyre rosszabb hírek érkeznek az állapotáról. A 2006-ban MotoGP-világbajnoki címet szerző pilóta esete kísértetiesen hasonlít a Forma–1 hétszeres világbajnoka, a német Michael Schumacher (48) drámájára.

A Riminiben elgázolt Haydent a baleset után a cesenai Bufalini kórház intenzív osztályán kezelik, ahol mesterséges kómában tartják. Az olasz sajtó értesülései szerint Haydennek agyi ödémája van, illetve több csontja eltört a teste alsó részén, de állapota miatt eddig nem lehetett megműteni, mert koponyája többszörösen sérült.

„Rendkívül kritikus az állapota, s vélhetően súlyos agyi károsodást szenvedett. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves kívánságokat és üzeneteket, s az orvosoknak a sürgősségi és odaadó ellátást” – írta közleményében Hayden csapata, a Superbike-sorozatban szereplő RB Honda.

A pilóta mennyasszonya, Jackie, testvére, Tommy és édesanyja, Rose már megérkezett hozzá az Egyesült Államokból. – A bátyám egy harcos – üzent Twitteren testvérének a húga, aki nem tudott Olaszországba utazni.

Csak remélni lehet, hogy nem jut Michael Schumacher sorsára, aki szintén nem saját sportágában, hanem síelés közben szenvedett súlyos agysérülést. Utána hónapokig volt kómában, majd szorult kórházi kezelésre, mígnem családja a svájci birtokukra szállíttatta, ahol a pilóta sikerei által megkeresett vagyont nem kímélve, a legmagasabb szintű orvosi ellátásban részesül, a legnagyobb titokban. Hiteles információ már régóta nem látott napvilágot Schumi egészségügyi helyzetével kapcso­latban.

Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk!