Nagy csapás Messire! Le kell bontassa barcelonai szállodáját?


Bírósági végzést kapott Lionel Messi, amelyben felszólították, hogy bontassa le Barcelona melletti szállodáját.

Az El Confidencial című lap szerint a 77 szobás MiM Sitges Hotel nem felel meg a városka építkezési szabályainak. Messinek más szállodái is vannak Ibizán és Mallorcán, a Majestic Hotel Group révén, a Barcelona melletti vendéglátóipari egységért pedig 2017-ben 26 millió dollárt fizetett.

Spanyol lapjelentések szerint a jelenleg a Paris Saint-Germainnél szereplő szupersztár, aki múlt héten hetedszer kapta meg az Aranylabdát, anélkül vásárolta meg a szállodát, hogy tudott volna róla: a sitges-i városháza elrendelte a lebontását, mivel nem felel meg az építési előírásoknak. A szálloda erkélyeit ugyanis túl nagynak minősítették, ugyanakkor az épület akár össze is dőlhet, ha csökkentik azok méretét, vagy elbontják őket. Ráadásul a létesítmény tűzvédelmi tervét sem hagyták jóvá a hatóságok.

Lionel Messi állítólag akkor szerzett tudomást a bontási parancsról, amikor az El Confidencial megkérte, hogy kommentálja a helyzetet. Sem a futballista, sem képviselői nem voltak hajlandóak erre.

Érdekesség, hogy a szállodát korábban sokat dicsérték, amiért építésében környezetvédelmi szempontokra is tekintettel voltak: a felhasznált anyagok 80%-a újrahasznosított vagy újrafelhasználható volt. Ezenkívül nagy tartályokat alakítottak ki, amelyekben összegyűjtik a zuhanyozókból lefolyó vizet, megszűrik és a WC-kben vagy a növények öntözésére újrahasználják.

Messi most Párizsban él, miután a nyáron, 21 év után, kénytelen volt búcsút inteni az FC Barcelonának.

  • Fotó: MiM Hotels
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk