Erdély választ: december 11-én tematikus nap a közmédiában


Az erdélyi magyarok számára sorsdöntő a december 11-ei parlamenti választás. A nap jelentőségére való tekintettel a közmédia tematikus nappal jelentkezik.

Országos parlamenti választásokat tartanak 2016. december 11-én Romániában. A Duna Műsorszolgáltató Zrt. kezdeményezésére és az erdélyi magyarság napközbeni tájékoztatása érdekében a magyar közmédia adói tematikus műsorokban mutatják be a választások napját. A három közszolgálati adón szinte a teljes napon a romániai választások lesz a fókuszban.

Az M1 Aktuális hírcsatorna napközbeni híradásokkal, helyzetjelentésekkel és élő kapcsolásokkal jelentkezik Erdély minden pontjáról. Vasárnap a Kossuth rádióban a jól megszokott magazinok a Vasárnapi újság kivételével most elmaradnak, és helyettük tematikus, az erdélyi választásokat körüljáró műsorokat sugároz a Kossuth rádió. A megszokottól eltérően most vasárnap élő adással jelentkezik a Határok nélkül című magazinműsor is.

A minél teljesebb körű tájékoztatás érdekében pedig a Duna csatornán is módosul a vasárnapi adásrend. Kora reggel magyar idő szerint a 7.25-től (itteni idő szerint 8.25-től) indul a választási műsor a Duna televízióban, majd kora délután is az román parlamenti voksolásé lesz a főszerep. A Duna végigköveti a választások napját, így este élő stúdióműsor és élő bejelentkezések várják az érdeklődő nézőket, többek között a Magyarság Házából, valamint különböző erdélyi helyszínekről is.

mtva

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk!