Hamarosan behálózza életünket az 5G


A világ legnagyobb mobilkommunikációs seregszemléjén, a barcelonai Mobile World Congress (MWC) szakvásáron egyre több az olyan elem, amely pár éve még elképzelhetetlen lett volna.

Ma már a technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre több minden kapcsolódik a mobilinternetre, mind több dolgot irányítunk távolról, az okostelefonunk segítségével. Legyen szó okoseszközökről, okosháztartásról, vagy más „okosságról”. De a jövő önvezető autóit is szupergyors internet segítségével tudjuk majd irányítani – így nem csoda, hogy az idei kiállítás központi eleme az 5G-hálózat. A jövő technológiája már mindenütt jelen lesz, ezt mutatja szinte minden felirat, minden stand a barcelonai Mobile World Congress szakmai kiállításon. Érdemes lesz megtanulni a nevet, hiszen a jövőben behálózza életünket az 5G.

Egyértelmű, hogy a mobiltelefonok és az 5G a két fő téma, ám egyéb újdonságokkal, technológiai megoldásokkal is találkozunk: okosórák, virtuális szemüvegek, virtuális világ, távirányítású eszközök (akár egy másik kontinensen levő teherautót, darut is tudunk irányítani), alkalmazások, drónok, speciális eszközök az idősebb generáció számára. Ezek azok, amelyek a jövőben könnyebbé tehetik az életünket, akár szeretnénk, akár nem.
Új Szó Online

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk