Hegyimentők hozták le a szovátai felvonón rekedt sízőket


Szovátán leállt a sípálya felvonója szerdán, miután a hó súlyának nyomásában rádőlt egy fa a vezetékekre. Senki nem sérült meg, de 21 személy a magasban rekedt. A hegyi mentőknek kellett a segítségükre sietniük, valamennyien szerencsésen földet értek, adták hírül az intézmény közösségi oldalán.

Később a hegyimentő-szolgálat vezetője, Kovács Zoltán Róbert az Agerpres hírügynökségnek azt mondta: egy órával zárás előtt történt a baleset, amely a sífelvonó működését akadályozta, és úgy döntöttek, hogy nem várják meg, amíg a szerkezetet helyreállítják, hanem lehozzák a fent rekedt sízőket. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen a kidőlt fát tegnap nem sikerült egészében eltávolítani, a lift pedig nem indult újra. Kovács Zoltán Róbert kiemelte, nagy szerencse, hogy amikor a fa elbillent, senki nem volt a közelben.

A hegyimentők a sípálya tulajdonosával közösen csütörtökön ellenőrzik a környékbeli fák állapotát, és ha a tapasztaltak alapján indokoltnak tartják, értesítik az erdészeti hivatalt, hogy vágják ki azokat, amelyek ugyancsak balesetveszélyesek.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk