Így került kapcsolatba a marosvásárhelyi egyetem az űrhajózással


Képünk illusztráció


Doctor Honoris Causa címet kapott hétfőn Dumitru Prunariu űrhajós a marosvásárhelyi Petru Maior egyetem részéről.

Az egyetem vezetősége a tudományos és szakmai tevékenysége miatt adományozott díszdoktori címet a román űrhajósnak. A kozmonauta jelentős mértékben hozzájárult a román és nemzetközi űrkutatás fejlődéséhez, öregbítette a román űrhajózás hírnevét a legmagasabb nemzetközi szakmai körökben – áll az egyetem indoklásában.

A CIKK A HIRDETÉS ALATT FOLYTATÓDIK!



A díszdoktori cím átvételekor tartott beszédében Dumitru-Dorin Prunariu hangsúlyozta, jelenleg a legfontosabb tudományos kutatások azt a kérdést próbálják megválaszolni, hogy “Egyedül vagyunk-e a világegyetemben?”, a NASA által nemrégiben közzétett információk pedig egy nagy előrelépést jelentenek ennek a kérdésnek a megválaszolásában.

Prunariu arról beszélt, hogy a NASA Spitzer űrtávcsöve felfedezett egy naprendszert, amely hét Föld-szerű bolygóból áll.

A kozmonauta szerint az űrkutatásban tett előrelépések miatt újabb technológiák, újabb iparágak jelenhetnek meg a következő időszakban. Az emberiség kíváncsisága a mostani és a következő generációkat is világszintű együttműködésre fogja sarkallni, hogy minél hatékonyabban és mélyebben megismerhessük a világegyetemet – magyarázta Marosvásárhelyen a román űrhajós.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk