Parlamenti választások, friss adatok! Maros megyében a városok közül Nyárádtőn a legmagasabb, Segesváron a legalacsonyabb a részvételi arány


A déli megyékben a legnagyobb a szavazói kedv, derül ki a parlamenti választások részvételi adatait folymatosan közlő kormányzati honlapról. Teleorman és Olt megyében a szavazati joggal rendelkező személyek több mint 13 százaléka már leadta voksát, Dolj és Dâmboviţa megyében az arány közelít a 12 százalékhoz. A székelyföldi megyék közül Hargita megye jár az élen 9,86 százalékkal, Maros megyében 8, Kovászna megyében 7,72 százalékos értéket jegyeznek.

Maros megyében amúgy Székelyhodoson volt a legmagasabb a választói részvételi arány kevéssel 11 óra után. A szavazati joggal rendelkező személyek 14,5 százaléka itt már leadta voksát. A városok közül Nyárádtő vezet 11,43 százalékkal. Marosvásárhelyen 12.562-en járultak a szavazóurnákhoz, ez 9,99 százalékos részvételi arányt jelent. A többi városban a helyzet a következő volt 11 óra után: Szováta 9 százalék, Marosludas 8,63 százalék, Radnót 7,54 százalék, Nyárádszereda 6,82 százalék, Erdőszentgyörgy 6,35 százalék, Dicsőszentmárton 6,31 százalék, Segesvár 5,39 százalék.

A radar.ithub.gov.ro oldalon valós időben (5 percenként frissítve) lehet követni a részvételt a választásokon. Megyei, szavazókörzetek szerinti bontásra is van lehetőség, és azt is meg lehet nézni, hogy a diaszpórában hogyan alakul a részvétel.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk