Földbe csapódott az Emirates gépe – nézd meg a felvételt!


Leszállás közben földhöz csapódott és kigyulladt az Emirates légitársaság egyik repülőgépe szerdán a dubaji nemzetközi repülőtéren, a 275 utas egyike sem sérült meg. A Thiruvananthapuram dél-indiai városból érkező gép fedélzetén nem volt magyar utas, a repülőteret lezárták.

“Minden utast épségben és biztonságban kimenekítettünk a repülőgépből” – közölte a kormány információs irodája. “Megerősítjük, hogy baleset történt augusztus harmadikán 12 óra 45 perckor a dubaji repülőtéren” – olvasható a légitársaság Twitter-oldalán. A közösségi hálón terjedő felvételeken a repülőtér leszállópályáján fekete füstoszlopok láthatók.

Az Emirates a Facebook-oldalán publikált közleményben azt írta, hogy a gépen indiaiak, emirátusiak, britek és amerikaiak voltak a legtöbben, magyar állampolgárságú utas nem volt a fedélzeten.

A légitársaság hálózatában a közlés szerint 8 órás fennakadás várható, a dubaji repülőteret lezárták. A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a Budapestről Dubajba 16 órakor induló Emirates-járat időben fog felszállni.

A Twitteren is elérhető fotók és videók szerint a gép a hasán csúszva állt meg a futópályán, de arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy a futóművek a landolás után csuklottak össze, vagy a gép kiengedett futómű nélkül szállt le.

A közel-keleti légitársaság 153 úti célt kínál utasainak az egész világon. A dubaji repülőtér 2015-ben a világon a legnagyobb nemzetközi utasforgalmat könyvelhette el. A balesetet szenvedett Boeing 777-es 2003-ban teljesítette első felszállását.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk