Utazótáskába rejtőzve próbált átjutni a román-magyar határon két afganisztáni nő


A Bukarest és Bécs közötti vonatjáraton, utazótáskába rejtőzve próbált átjutni a magyar-román határon két afgán származású nő. Az Arad megyei, kürtösi (Curtici) vasúti határátkelőnél találtak rájuk a határrendészek a péntekről szombatra virradó éjszaka.

A két nagy táskára egy üres fülkében figyeltek fel. Miután felnyitották a táskákat, kiderült, hogy két nő rejtőzött azokban. Az Országos Határrendészeti Felügyelőség közleménye értelmében az egyik nő 25, a másik 59 éves, mindketten Afganisztánból származnak.

Egy másik fülkében egy szintén afganisztáni állampolgárságú férfit azonosítottak, akiről azt gyanítják, hogy ő segítette a két nőt az illegális határátlépésben. Kihallgatásukkor a két nő nem akart beszélni arról, hogyan kerültek a bőröndökbe, csak annyit mondtak, hogy a schengeni övezet valamelyik országába szerettek volna eljutni – áll még a közleményben.

Az ügyben illegális határátlépési kísérlet, illetve ebben való bűnrészesség gyanújával indult eljárás.

A határrendészeti felügyelőség közleménye értelmében ugyanakkor a Szilágy megyei Zsibó (Jibou) és Debrecen közötti vonatjáraton is határsértőre bukkantak szombat reggel a Bihar megyei határrendészek. A 20 éves iraki fiatalember az ülések alá rejtőzve próbált átjutni a határon, és bevallása szerint Németországba tartott volna. Esetében is illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk