BL: Csak csoportmásodik a Real Madrid


Az FC Porto és a Sevilla szerezte meg a még kiadó utolsó két helyet a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A portugál együttes a már biztos csoportelső angol bajnok Leicester Cityt fogadta, és kiütéses, 5-0-ás sikerével biztosította be továbbjutását. A Sevilla hazai pályán az Olympique Lyon elleni gól nélküli döntetlennel jutott tovább, ezzel eldőlt, hogy sorozatban három Európa Liga-győzelem után ezúttal biztosan nem hódíthatja el a második számú európai futballtrófeát.

Az F csoportban a címvédő Real Madrid a csoportgyőzelem reményében fogadta a Borussia Dortmundot, és Karim Benzema pályafutása 49. és 50. BL-találatával kétgólos előnyre tette szert. A francia válogatott támadó ezzel az európai kupagólok tekintetében megelőzte a klub örökrangsorában a legendás Alfredo Di Stéfanót. A vendégek ugyanakkor nem adták fel, és előbb Pierre-Emerick Aubameyang góljával szépítettek, majd a 88. percben Marco Reus révén a csoportgyőzelmet érő találatot is megszerezték. A dortmundiak 21 rúgott góllal zárták a csoportkört, ami BL-rekord.

Zinedine Zidane együttese ugyanakkor klubrekordot állított be, sorozatban 34. tétmérkőzésén nem talált legyőzőre. Ez korábban a Leo Beenhakker által irányított együttesnek sikerült 1989-ben. A madridiak azonban nem lehetnek elégedettek, ugyanis a hétfői sorsoláson egy csoportelső vár rájuk.

A csoport másik mérkőzésén a Legia Warszawa Nikolics Nemanja nélkül 1-0-ra legyőzte a vendég Sportingot, ezzel megszerezte az Európa Liga-indulást érő harmadik helyét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

  • E csoport:
    Bayer Leverkusen (német)-AS Monaco (francia) 3-0 (1-0) / gól: Jurcsenko (30.), Brandt (48.), Wendell (81., 11-esből)
    Tottenham Hotspur (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 3-1 (2-1) / gól: Alli (38.), Kane (45+1.), Akinfejev (77., öngól), illetve Dzagojev (33.)
    A csoport végeredménye: AS Monaco 11 pont, 2. Bayer Leverkusen 10, 3. Tottenham Hotspur 7, 4. CSZKA Moszkva 3
  • F csoport:
    Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 2-2 (1-0) / gól: Benzema (28., 53.), illetve Aubameyang (61.), Reus (88.)
    Legia Warszawa (lengyel)-Sporting Lisboa (portugál) 1-0 (1-0) / gól: Guilherme (30.)
    kiállítva: William Carvalho (85., Sporting Lisboa)
    A csoport végeredménye: Borussia Dortmund 14 pont, 2. Real Madrid 12, 3. Legia Warszawa 4, 4. Sporting Lisboa 3
  • G csoport:
    FC Bruges (belga)-FC Köbenhavn (dán) 0-2 (0-2) / gól: Mechele (8.), Jörgensen (15.)
    FC Porto (portugál)-Leicester City (angol) 5-0 (3-0) / gól: Silva (6., 64., 11-esből), Corona (38.), Brahimi (44.), Jota (77.)
    A csoport végeredménye: Leicester City 13 pont, 2. FC Porto 11, 3. FC Köbenhavn 9, 4. FC Bruges 0
  • H csoport:
    Olympique Lyon (francia)-Sevilla (spanyol) 0-0
    Juventus (olasz)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (0-0) / gól: Higuaín (52.), Rugani (73.)
    A csoport végeredménye: Juventus 14 pont, 2. Sevilla 11, 3. Olympique Lyon 8, 4. Dinamo Zagreb 0

A nyolcaddöntő mezőnye

Négy spanyol, három-három angol és német, valamint két-két olasz, francia és portugál csapat jutott a BL nyolcaddöntőjébe: Real Madrid (címvédő), FC Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla, Manchester City, Arsenal, Leicester, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Juventus, Napoli, PSG, Monaco, Benfica, Porto. A sorsolás hétfőn lesz.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk