EL-nyolcaddöntő: kisorsolták a párosításokat


Német és belga párharc is lesz a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében, amelynek sorsolását pénteken tartották a svájci Nyonban.

A PAOK Szalonikit búcsúztató Schalke azzal a Mönchengladbachhal találkozik, amelyik a csodával határos módon fordított a Fiorentina ellen. A hazai 0:1-es vereség után Firenzében is 2:0-s vesztésre állt a Borussia, de nem adta fel, és a csapatkapitány Lars Stindl mesterhármasának is köszönhetően 4:2-re meg tudta nyerni a mérkőzést, és továbbjutott. „Ez őrület! Megint jól kezdtünk, megszerezhettük volna a vezetést, ehelyett két sokkoló gólt kaptunk. A szünetben Dieter Hecking vezetőedző elmagyarázta, mit csinálunk jól, és min kellene még javítani” – mondta az este hőse, Stindl.

Izgalmakból Szentpétervárra is jutott: a Zenit a 78. percben már 3:0-ra vezetett az Anderlecht ellen, azaz ledolgozta 2:0-s hátrányát, ám a belgák egyetlen helyzetüket kihasználva a 90. percben szépítettek (3:1), s ezzel az idegenben szerzett góllal mentek tovább.

Rajtuk kívül ott lesz a legjobb 16 között (és épp egymás ellen játszik) még két belga csapat, a Genk és a Gent is – utóbbi a Tottenhamet búcsúztatta, amely Londonban Harry Kane fejes öngóljával és Dele Alli buta kiállításával „segítette” a 2:2-es eredmény kialakulását (a Gent 1:0-ra nyerte az odavágót). A Sarkantyúsok az öt, Wembley-ben rendezett európai kupameccsükből csak egyet tudtak megnyerni a szezonban, vigaszként csak annyi jut nekik, hogy a mostani 80 465 néző új EL-rekord.

A sorozat talán legfőbb esélyese, a Saint-Étienne-en kettős győzelemmel (3:0, 1:0) továbblépő Manchester United bizakodva várhatja a Rosztov elleni párharcot, ugyanis még sosem kapott ki Oroszországban. A Rosztov az egyetlen cseh csapatot, a Spartát búcsúztatta, a kinti 4:0 után a prágai visszavágó már csak formalitás volt (1:1).

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 9-én, a visszavágókat március 16-án játsszák.

Európa Liga, nyolcaddöntő

  • Celta Vigo–FK Krasznodar
  • APOEL Nicosia–Anderlecht
  • Schalke–Mönchengladbach
  • Olympique Lyon–AS Roma
  • FK Rosztov–Manchester United
  • Olimpiakosz–Besiktas
  • KAA Gent–KRC Genk
  • FC Köbenhavn–Ajax

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk