Ismét legyőzte a Győr a Bukaresti CSM-t a női kézi BL-ben


Fotó: NSO


33-25 (11-13) arányban győzött pénteken, hazai pályán a Győri Audi ETO a címvédő CSM Bukarest ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában.

Európa bajnokai ezen a meccsen is katasztrofális második félidőt játszottak, akárcsak Bukarestben, ahol négygólos előnnyel vonultak az öltözőbe ahhoz, hogy a végére három gólos vereséget szenvedjenek (24-27).

Győrben is a CSM kezdett jobban, az első 20 percben két góllal maga mögött tartotta ellenfelét, ekkor feljött az ETO, de a dán Vestergaard bukaresti csapata jó hajrával, 13-11-es vezetéssel zárta a félidőt.

A második játékrészben hibát hibára halmoztak a bukaresti lányok, a hazai csapat egyre jobban játszott, és a 36. percben kiegyenlített (15-15). Az utolsó 10 percben a román csapat teljesen szétesett, a nagyszerűen védő Kiss Éva ‘bezárta’ a kaput, és a magyar lányok egy 8-2-es parciálissal megérdemelt győzelmet arattak.

Kiemelendő, hogy a magyar csapat a több éve a világ legjobb beállósának számító Heidi Löke nélkül játszott. A norvég klasszis anyai örömök elé néz és többet nem játszik ebben az idényben.

A csapatok:

Győr: Kiss Éva – Nora Moerk (11 gól), Korsós Dorina, Görbitz Anita (3), Eduarda Amorim Taleska (4), Cornelia Groot (3), Yvette Broch (5), Bódi Bernadett (2), Tóth Gabriella (3). Edző: Ambros Martin.
CSMB: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic – Isabella Gullden (2), Camille Ayglon Saurina (2), Aurelia Brădeanu (2), Linnea Torstensson (2), Carmen Martin (3), Oana Manea, Gnonsiane Niombla (7), Anastasia Lobaci (1), Majda Mehmedovic (6). Edző: Jakob Vestergaard.

A csoportot a Győr vezeti 8 ponttal és gyakorlatilag továbbjutott a főcsoportba. A következő helyeken a CSM, a Midtjylland és Rosztov-Don foglalja el egyaránt 2-2 ponttal.

A búcsút kockáztató CSM következő mérkőzését november 11-én Rosztovban játssza.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk