Kiesett a kupából a Craiova, Rădoi lemondott


Fotó: Universitatea Craiova.

A két kolozsvári csapat, a CFR 1907 és a FCU is bejutott a labdarúgó Románia-kupa negyeddöntőjébe. Búcsúzott ellenben a CSU Craiova, amely kikapott Piteşti-en. A vereséget követően lemondott tisztségéről a csapat edzője, a korábbi szövetségi kapitány, Mirel Rădoi (fotó).

A csoportkör utolsó fordulójában a CFR 0-0-lás döntetlenre játszott Konstancán, a FCV Farullal, amely a 3. perctől emberhátrányban futballozott. A FCU hasonlóan gólnélküli találkozón ikszelt a Bukaresti Rapiddal, amely a 79. perctől nélkülözni kényszerült Vojtust, a játékost ugyanis kiállította a játékvezető.

A nap első mérkőzésén ugyanakkor a CSM Alexandria hazai pályán 4-0-ra kikapott az Újszentesi CSC-től.

Kvalifikált a nyolc közé a Nagyszebeni Hsrmannstadt és a CFC Argeş is. A CSU Craiova és a Chindia Târgovişte pedig kiesett.

A Hermannstadt 4-1-re nyert a Chindia Târgovişte ellen, a gólszerzők Buhăcianu (4.), Babic (13., 50.), Iancu (32.), illetve Jipa (min. 18.). A CFC Argeş 2-1-re múlta felül a CSU Craiovát, amely Screciu révén megszerezte a vezetést (55.), a vendéglátók azonban Bertrand találatával egyenlített (64.), majd öt perccel később a győztes gólt is megszerezte Tofan révén (69.).

A vereség következtében a CSU Craiova vezetőedzője, Mirel Rădoi lemondott tisztségéről. A szakvezető azt mondta: nem tudja elfogadni, hogy felettesei beleavatkozzanak a szakmai munkába, és kisajátítsanak tőle edzői hatásköröket. A távozó edző kijelentette, sajnálja, hogy elbukták a továbbjutást, de a játékuk nem volt gyenge, a kudarc oka pedig másban, házon belül keresendő.

“Meg kell érteniük, hogy nem ez az út; hanem az, amelyről beszéltünk, amikor a feladatot elvállaltam”

– mondta Mirel Rădoi.

A D csoport harmadik mérkőzésén a CS Marosújvár hazai környezetben 6-0-lás vereséget szenvedett a Nagybányai Minaurral szemben, amely sikerével megelőzte a CSU Craiovát a végső rangsorban.

A negyeddöntőbe az első két helyezett jutott be.


A Románia-kupa csütörtöki programja ( B csoport, 3. forduló):

  • 20.00 óra: Botosáni FC – Bukaresti FCSB (DigiSport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1);
  • 20.00 óra: CS Mioveni – Aradi UTA (DigiSport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2);
  • 20.00 óra: Galaci Suporter Club Oţelul – Bodzavásári Gloria.
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk