Nagy bejelentéseket tett Bölöni


Bölöni László, a belga Antwerpen marosvásárhelyi származású labdarúgóedzője szerint volt olyan pillanat a pályafutásában, amikor csak rajta múlott, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Arról is nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy felhagy-e a labdarúgáshoz köthető karrierjével.

A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, csütörtökön azt mondta: “fel volt dobva neki a labda, léphetett volna”, de a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szüksége, hogy ezt a lépést úgy tegye meg, ahogy neki jó.

“Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetésének, amit megértettem”

– fogalmazott Bölöni.

Az edző elmondta, egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem.

“Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség”

– jelentette ki.

Az Antwerpennel – amelyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett – első szezonjában nyolcadik volt, az előző és a mostani, éppen csütörtökön lezárt kiírásban negyedik helyen végzett, emellett pedig kupadöntőbe jutott és az Európa-liga selejtezőjében is szerepelt.

Az edző hozzátette, hogy továbbra is “be van oltva a futballvírussal”, így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkozik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig többek között Franciaországban, Portugáliában és Görögországban is dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk