Nagyon nem megy a Sepsi OSK-nak


A Nagyszebeni Hermannstadt elleni hazai döntetlen után újabb hazai pályás kudarcot volt kénytelen elkönyvelni a Sepsi OSK 1. ligás labdarúgó-csapata. Az alsóházi 4. fordulóban a Voluntari FC volt a vendég, s bár a háromszékiek az évad leggyorsabb gólját megszerezve hamar előnyhöz jutottak, amit az első félidő végéig meg is őriztek, az ellenfél a szünet után megfordította az állást, és megnyerte a mérkőzést. A helyzetet némiképpen árnyalja, hogy a játékvezető elvett egy szabályos gólt a hazaiaktól, a ráadásban pedig a keresztléc is a vendégek segítségére sietett.

A pörgős és látványos első negyedórában egyik csapat sem tudta megállítani a másik támadásait, ám a kapusok közti különbségnek köszönhetően a Sepsi már a 25. másodpercben előnybe került. Valentin Cojocaru ugyanis Marius Ștefănescuhoz passzolta a labdát, a lövését még védte a kapus, de a kipattanó labdát Nicolae Carnat a léc alá vágta, tudósít az NSO. A 8. percben ugyanakkor Fülöp István lövése után csak a gólvonal mögül kotorta ki a labdát a Voluntari hálóőre, de Horia Mladinovici játékvezető továbbengedte a játékot.

A túloldalon Niczuly Roland védeni tudta az ötös sarkáról próbálkozó Mihai Căpățînă és Ion Gheorghe lövését, aztán a nagy rohanást középpályás állófoci váltotta fel. A hazai oldalon ugyan Ștefănescu még próbálkozott néhányszor, de igazi helyzete a Voluntari-nak volt: a 32. percben a tizenhatosba jobbról betörő Moussa Sanoh lövés helyett passzolni akart, de a labda elakadt a visszafutó Gabriel Vașvariban.

A szünet után a nagyon lelassuló Sepsi OSK nem tudott veszélyes támadásokat vezetni, a Voluntari viszont egyre könnyebben eljutott a székelyföldiek kapuja elé. A sorozatosan próbálkozó Căpățînă két lövését is hárította Niczuly, aztán öt perc alatt háromszor is a kapujába került a labda. Először egy zavaros szögletet követő kavarodás után, amikor Alexandru Pașcanu lesről kotorta be a labdát – Mladinovici előbb megadta, majd érvénytelenítette a gólt. Az ötös sarkának közelében teljesen magára hagyott Claudiu Belu Iordache kapáslövése viszont már az egyenlítést jelentette, két perccel később pedig a szezont még a Sepsi OSK-nál kezdő Marko Szimovovszki vitt végig egy kontrát, amelyet Căpățînă 13 méterről gólra váltott.

A Sepsi OSK cseréi nem tudták felpörgetni a csapatot, a székelyföldieknek csak egyetlen esélyük volt az egyenlítésre, de a 94. percben Fülöp István a keresztlécre fejelte a labdát. A szentgyörgyi csapat a rájátszásban még mindig nyeretlen, a hét végén viszont nem lép pályára, mert a Dinamo elleni mérkőzést a bukaresti klub szertárosának pozitív koronavírustesztje miatt elhalasztották.


Labdarúgó 1. liga, alsóházi rájátszás, 4. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FC Voluntari 1-2 (1-0)
Sepsiszentgyörgy, városi stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Mladinovici.
Gólszerző: Carnat (1.), illetve Iordache (68.), Căpățînă (70.).
Sárga lap: Dimitrov (79.), illetve Achim (28.), I. Gheorghe (75.), Kocic (82.).
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, Tincu, Ștefan – Achahbar (54. Deaconu), Vașvari, Fülöp I. – Carnat (81. T. Díaz), Safranko (81. Fülöp L.), Ștefănescu (69. Csiszér).
FC Voluntari: Cojocaru – Belu Iordache, Pașcanu, Achim (59. Balaur), Kocic – Căpățînă (80. Bortoneanu) , De Lucas, I. Gheorghe (89. Armaș) – Sanoh (46. Tudorie), Szimonovszki (80. Țîră), Matan.

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk