Jónak lenni… a gyermekekért


A közmédia negyedik alkalommal rendezi karitatív akcióját

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) november 16-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közmédia a „Jónak lenni jó!” című jótékonysági kampányával 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) tevékenységét támogatja.

Negyedik alkalommal szervezi a magyarországi közmédia a „Jónak lenne jó!” népszerű karitatív akcióját és tematikus napját. A december 13-ai tematikus napot a közszolgálati média kampánnyal vezeti fel csatornáin. Az összegyűlt adományokat a beteg gyermekek gyógyítására, a sérült gyermekek fejlesztésére, terápiájára fordítják.

A közmédia képviseletében Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette: a közmédia számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a hátrányos helyzetűek, az elesettek – és különösen – a gyermekek problémáinak feltárása, és a megoldásban nyújtott segítség. A közmédia minden lehetséges eszközével igyekszik közreműködő kapocs lenni az adott ügy, illetve a segíteni szándékozó nézők között. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke bejelentette, hogy Lewis Hamilton, Forma 1-es világbajnok egy overallját ajánlotta fel árverezésre a jótékonysági akcióhoz kapcsolódva. A szomorú párizsi események hatására az NGYSZ úgy döntött, hogy minden áldozat családjának egy karácsonyi csomagot küld. A Gyermekmentő az adományokon túl az önkéntes segítők jelentkezését is várja. Az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője, Siklósi Beatrix, elmondta: „December 13-án, vasárnap, egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján a Jónak lenni jó! akció utolsó napján.” Emellett várják művészek és sportolók tárgyait, amelyeket eladásra kínálnak fel a Gyermekmentő támogatására. Bejelentette, hogy az adományvonal már él: a 13600-as számon érhető el, ahol a 05-ös kód megadásával hívásonként 250 Ft-tal lehet támogatni az akciót. A jótékonysági programhoz csatlakozott a Magyar Cirkusz és Varieté, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A Cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, Fekete Péter bejelentette, hogy a Magyar Cirkusz és Varieté, továbbá 19 megyei színház is hozzájárul az akció sikeréhez. Egy-egy színházi kelléket, különleges tárgyat állítanak ki a színházak aulájában, melyeket meg lehet majd vásárolni. December 13-án, ezüstvasárnap pedig nyílt nap keretében fogadnak mindenkit a Fővárosi Nagycirkusz épületében, és várják a felajánlásokat. Minden 10. felajánlót egy páros belépőjeggyel ajándékoznak meg. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hozzátette, hogy december 13-án Egerben a Magyar Kupadöntőn egri és Eger környéki hátrányos helyzetű gyermekek a válogatott játékosaival vízilabdázhatnak együtt, majd megnézhetik a Magyar Kupa utolsó mérkőzéseit.
Ezen kívül felajánlanak még dedikált relikviákat az akcióhoz. A Nemzeti Kézilabda Akadémia menedzser-igazgatója, Mocsai Tamás elmondta, hogy a november 28-i balatonboglári Jótékonysági báljuk bevételét ajánlják fel az akcióhoz. A művészek és sportolók által felajánlott tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo honlapon lehet majd megtekinteni, és a képek alatt látható áron megvásárolni. Az egyéb felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu címre lehet elküldeni. A közmédia immár negyedik alkalommal indít gyűjtést, 2012-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítványt közel 100 millió, 2013-ban a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet segítette és támogatta a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű kampánya, mintegy 170 millió forintos gyűjtéssel. ► http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ Adományvonal: 13600/05 egy telefonhívás vagy egy SMS = 250 Ft Adomány számlaszám: OTP BANK 11794008 – 20022002 IBAN: HU93 1179 4008 2002 2002 0000 0000 SWIFT: OTPVHUHB mtva

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk