Itt kiderítheti kémkednek-e ön után


A SpyDetect Free nevű ingyenes program gyorsan kideríti, hogy milyen szoftverek kémkednek a felhasználó után. A program hordozható, azaz nem kell telepíteni, és akár egy pendrive-on is magunkkal vihetjük, és bármilyen számítógépen munkára foghatjuk, számolt be a HVG Tech rovata.

A program innen tölthető le, zip fájlban, és miután kicsomagoltuk, az exe fájlra kell kattintanunk. A vizsgálatot a Check Now gombbal indíthatjuk. Nagyjából egy perc alatt le is zajlik minden, és a program visszatér az eredménnyel. Láthatjuk, hogy kémkednek-e utánunk (egy háttérben futó program feljegyzi-e a billentyűlenyomásokat), vagy figyelnek-e. A Details gombra kattintva további részleteket is kérhetünk, s ezek tudatában dönthetünk, hogy eltávolítjuk-e a megvádolt szoftvert.

Mindenesetre a monitored (megfigyelve) megállapítás kevésbé veszélyes, mint ha a billentyűleütéseket figyelnék, ez utóbbi esetben ugyanis kiderülhetnek jelszavaink, banki azonosítóink stb. Annyit azért tudni kell, hogy a SpyDetect csak a belső folyamatokat figyeli.

hvg

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk