Elrabolták Bernie Ecclestone anyósát – horribilis váltságdíjat követelnek


A brazíliai Sao Paulóban elrabolták Bernie Ecclestone anyósát. Az elkövetők rekordnagyságú, nagyjából harminc millió eurós váltságdíjat követelnek.

Sajtóhírek szerint a 67 éves Aparecida Schunk pénteken tűnt el Sao Paulóból. Az emberrablók később jelentkeztek, az M4 Sport a Veja című brazil lapra hivatkozva azt írja, hogy 120 millió realt, azaz 33,4 millió eurót követelnek az F1 első emberétől.

A család egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet. Ecclestone egyébként 2009-ben ismerte meg a nála 42 évvel fiatalabb Fabiana Flosit, aki akkor még a Brazil Nagydíjt szervező cégnél dolgozott. Három évre rá összeházasodtak. A feleség és a most elrabolt anyós továbbra is Interlagosban, Sao Paulo egyik zömében középosztálybeliek által lakott városrészében élt.

Az országban rendkívül gyakori az emberrablás, annak is főleg az „expressz” formája, amikor az áldozatot a legközelebbi bankautomatáig hurcolják, hogy ott rögtön ő adhassa át a váltságdíjat. A csúcsot 2002-ben érte el az ilyen típusú bűncselekmények száma, amikor csak Sao Paulóban 321 emberrablást jelentettek.

A száguldó cirkusz vezetését évtizedekkel ezelőtt átvevő, a főképp a közvetítési jogok eladásából meggazdagodó Ecclestone vagyonát 3,1 milliárd dollárra taksálja a Forbes magazin.

Magyar Hírlap

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk