Nagyon ciki ügybe keveredett a magyarellenes román párt két képviselőjelöltje


Több mint 43 ezer lejes kárt okozott egy vaslui-i szállodának a magyarellenességéről híres Egységes Románia Párt (PRU) két parlamenti képviselőjelöltje.

Cristian Rizea, aki korábban a Szociáldemokrata Párt képviselője volt és barátja, Ciprian Țîrdea több mint egy hónapig a szóbanforgó hotelben lakott és étkezett, a tavalyi választási kampány idején, ott-tartózkodásuk ellenértékét azonban nem fizették ki. Ezért a Racova nevű vendéglátóipari egység adminisztrátora most úgy döntött, hogy peres úton hajtja be követelését. A szálloda képviselői szerint a két politikus-jelölt a választások éjszakáján lépett meg, miután összesen 40 napig élvezték a hotel szolgáltatásait.

A hotel igazgatója, Răzvan Condurache szerint egyikük sem értesítette a személyzetet, hogy távoznak. „Egyikük a zárban hagyta a kulcsot, másikuk az ágyra dobva. Másnap elértük őket telefonon, akkor még azt mondták, hogy mindent kifizetnek. Aztán kezdték egymásra hárítani a törlesztési kötelezettséget, míg a végén már nem is válaszoltak a telefonhívásunkra. Ekkor felvettük a kapcsolatot a pártelnök Mircea Diaconuval, aki első körben ugyancsak megígérte, hogy fizetnek, aztán már ő sem vette fel többé a telefont“ – mesélte az igazgató a News.ro hírügynökségnek.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk