Sok rossz, amit a Facebook okoz: kipakolt a volt igazgató


Érdekes kijelentések hangzottak el a washingtoni törvényhozásban rendezett meghallgatáson.

A Facebook megosztja az embereket, széthúzást kelt közöttük, és gyengíti a demokráciát. A gyermekekre káros hatással van, a mai tizenévesek pedig, akik tükörbe néznek, kétséget és bizonytalanságot éreznek. A közösségi platform tulajdonosának, Mark Zuckerbergnek is a tükörbe kell néznie – mondta a vállalat egyik korábbi igazgatója az Egyesült Államok Kongresszusában kedden tartott meghallgatáson.

Frances Haugen kijelentette: nem tudja, miért állt le hétfőn a Facebook és valamennyi mellérendelt terméke, de az világos, hogy több mint öt órán át a platformot nem tudták használni a társadalmi megosztottság elmélyítésére, a demokráciák destabilizálására, valamint arra, hogy a lányok és a fiatal nők rosszul érezzék magukat a testükben.

Mindkét amerikai párt, a demokraták és a republikánusok törvényhozói is bírálták a Facebookot, és azzal vádolták Mark Zuckerberget, hogy csak a jelentős profitra törekszik. Egyúttal felszólították a szabályozó hatóságokat, hogy vizsgálják meg azokat az állításokat, amelyek szerint a közösségi hálózatok károsak a gyermekekre és megosztottságot okoznak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk