Váratlan fordulat a megvesztegetéssel vádolt Mircea Băsescu ügyében


Az eljárás kapcsán előállított Marian Căpăţână azt mondta törvényszéki meghallgatásán, hogy a Traian Băsescu államfővel nyílt konfliktusban álló korábbi konzervatív pártvezér, Dan Voiculescu adta a pénzt, amellyel megpróbálták befeketíteni az elnököt. A vallomás szerint Voiculescu 1 millió eurót juttatott a Bercea Mondial, polgári nevén Sandu Anghel nevével fémjelzett klánnak azzal a megkötéssel, hogy a Băsescu-testvéreket belekeverjék a botrányba.

Marian Căpăţână azt mondta, hogy Sandu Anghel fia, Florin Anghel 200 ezer eurót ajánlott neki tavaly március-áprilisben, cserében azt kellett volna állítania, hogy a pénz egy része Traian Băsescuhoz került, aki ezért közbenjárt a Bercea Mondial javára szóló törvényszéki ítélet elfogadásában. “Ez aberráns” – reagált a vallomásra Dan Voiculescu. A volt pártvezér blogján hívta fel Marian Căpăţână figyelmét: hagyja abba az alaptalan vádaskodást.
“Komolyan fontolgatom, hogy beperelem az állításaiért, és 100 ezer euró kártérítést követelek tőle hitelrontásért” – írta Voiculescu, aki mellékelte a fővárosi táblabíróság elnökéhez intézett kérvényéről készült felvételt. Abban azt kérte Voiculescu, hogy a Marian Căpăţână nyilatkozatát tartalmazó jegyzőkönyv másolatát bocsássák a rendelkezésére, hogy annak alapján eljárást kezdeményezhessen ellene. mediatica mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk