Bizarr botrány Macronné nemi hovatartozása kapcsán


A francia elnök felesége jogi úton kíván elégtételt venni azoktól, akik azt állítják, hogy transznemű, és valójában férfinak született – jelentette be szerdán az ügyvédje.

A Brigitte Macronnal kapcsolatos pletykák azokkal a hírekkel kezdtek el egyidejűleg terjedni, amelyek Emmanuel Macronnak a választási előkészületeiről tájékoztattak. Bár a francia államfő hivatalosan még nem jelentette be, hogy újra indul a választáson,

már most valószínűsíthető, hogy a legutóbb az Egyesült Államokban tapasztaltakhoz hasonlóan „piszkos“ kampányidőszak elé nézünk

– jegyezte meg beszámolójában a Reuters.

A #JeanMichelTrogneux hashtaget az elmúlt hetekben széles körben terjesztették a Twitteren Franciaországban. Azt híresztelték vele, hogy Brigitte Macron férfinek született, és Jean-Michel Trogneux néven anyakönyvezték.

A francia elnök 15 évesen ismerkedett meg a nála 24 évvel idősebb, későbbi feleségével, aki akkor tanárnőként dolgozott.

Brigitte Macron ügyvédje, Jean Ennochi a Reuters hírügynökségnek elmondta,

a feljelentés több személy ellen irányul, azonban nem kívánta megnevezni őket, és azt sem részletezte, hogy polgári jogi avagy büntetőjogi eljárásról van-e szó.

A francia First Lady hivatala egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk