Ritkán látott, durva baleset


Ritkán látott, durva baleset történt hétfő este Zilah Meszes-hegység felöli kijáratánál: egy fék nélkül száguldozó nyergesvontató csapódott be a helyi közszállítás vállalat parkolójába. A graiulsalajuluio.ro beszámolója szerint a vasrudakat szállító kamionnak a lejtőn hibásodott meg a fékrendszere, és megállíthatatlanul gyorsulva közeledett a város felé. A 45 tonna rakományú jármű vezetője nem talált más megoldást: a Transurbis cég autóbuszait vette célba abban a reményben, hogy így megállíthatja a nyergesvontatót.

Fotó: graiulsalajului.ro
A kamion elsöpört mindent, ami útjába került. Előbb egy autóbusznak ütközött, amelyet több méteren keresztül tolt maga előtt, közben pedig rakománya kiborult, és a szanaszét repülő vasrudak pozdorjává törték a szomszédos autómosóban lévő járműveket.
Végül a nyergesvontató egy óriáspannót ledöntve állt meg. Csodával határos módon senki sem sérült meg, a kamion vezetője és a mellette ülő felesége sem. Egyelőre mindkettejüket a városi kórházba szállították kivizsgálásra. A fékrendszer meghibásodása okainak feltárása még folyamatban van. ► maszol

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk