Újabb gép zuhant le, két nap alatt a második! – 117 halott


UPDATE: A francia elnöki hivatal és a mali hatóságok is megerősítették péntekre virradóra, hogy Maliban, a Burkina Faso-i határ közelében megtalálták az előző nap eltűnt algériai utasszállító gép roncsait.


Lezuhant az Air Algérie légitársaságnak az az utasszállító repülőgépe, aminek nyoma veszett az Ouagadougou és Algír közötti úton – közölte csütörtökön a Reuters brit hírügynökséggel egy algériai repülésügyi tisztségviselő. A BBC szerint francia katonák azóta már megtalálták a roncsokat Maliban. Az AH5017 járatszámú utasszállító géppel Burkina Faso fölött vesztették el a kapcsolatot – írja a BBC. A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult és Algériába tartott, de a felszállás után 40 perccel minden kapcsolatot elveszítettek a géppel.

A légitársaság beindított egy vésztervet az AH5017 felkutatására. Az eltűnt gépre 110-en szálltak fel utasként, és heten a személyzet tagjaiként.
A hét tagú személyzet tagjai spanyol állampolgárok, míg az utasok zöme francia állampolgár, többségében turista. Az algériai rádió közlése szerint 51 francia, 26 Burkina Fasó-i és 7 algériai állampolgár, valamint libanoniak, kanadaiak, spanyolok, ukránok és luxembourgiak is vannak az utasok között. Egy román állampolgár is utazott a géppel a román külügyminisztérium szerint. ► Tovább

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk