Adófizetéssel kapcsolatos tudnivalók: a marosvásárhelyi Városháza bejelentése


Marosvásárhelyen hétfőtől már be lehet fizet a helyi adókat és illetékeket, hívta fel a figyelmet a Városháza.

A megszokott módon, személyesen a polgármesteri hivatal épületében és a Tudor lakónegyedi kirendeltségnél lehet eleget tenni a kötelezettségnek, ehhez nem kell előzetesen időpontot foglalni. De a 26 Selfpay-terminál valamelyike is megoldást jelenthet.

Az intézmény ugyanakkor arra bátorít mindenkit, hogy lehetőség szerint interneten fizessen. A magánszemélyek ezt a ghiseul.ro portálon, a jogi személyek a GlobalPay-en tehetik meg.

Az első félévi adóknak és illetékeknek március 31-éig, a második félévieknek szeptember 30-áig kell a Városháza számlájára kerüljenek.

Akik március végéig a teljes évre fizetnek, 10 százalékos kedvezményben részesülnek.

Eltörölt illetékek, nyilatkozatleadási kötelezettségek

Mentesítették a város lakosságát a tavaszi és őszi nagytakarításért háztartáskonként kirótt 50 lejes illeték befizetési kötelezettsége alól.

Hasonlóan idén nem kell szemétdíjat fizetniük azoknak, akiknek olyan lakás van a tulajdonukban, amelyben nem él senki, hívták fel a figyelmet a polgármesteri hivatal közleményében. Egy apartmanra érvényes a mentesítés, amelyről a helyi tanács legutóbbi ülésén hozott határozatban rendelkeztek, ha valakinek több lakása is van, azokra érvényes marad a szóban forgó anyagi teher.

A döntés értelmében ugyanakkor nem szükséges nyilatkozatot leadni a lakók számáról, ha a tavaly közöltekhez képest nincs változás.

  • Fotó: a Városháza közösségi oldala
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk