Új út a Bözödi tó körül


Fotók: Maros megyei tanács


Az Erdőszentgyörgyöt Bözöddel és a Hargita megyei határral összekötő szakasz munkálatait tavaly júliusban kezdte el a kivitelező székelyudvarhelyi cég és a szerződés értelmében az aszfaltozás mellett megerősítették az útszakaszon levő hidakat, illetve új jelzőtáblákat és védőkorlátokat is felszereltek az út mentén. Az elvégzett munkálatok 3 éves garancia alatt állnak. A beruházás összköltsége 9,8 millió lej, amelyet a Maros Megyei Tanács saját költségvetéséből fizetett.

„A 136-os és a 136A jelzésű megyei utak leaszfaltozott szakasza kiemelten fontos Maros megye számára, mivel a térség egyik kedvelt üdülőhelyét teszi mindenki számára könnyen megközelíthetővé. A felújított út a környékbeli lakosok életét is megkönnyíti, hiszen ezentúl rövidebb idő alatt eljuthatnak a szomszédos településekre” – nyilatkozta a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc.

Hargita megye tanácselnöke megerősítette, hogy rövid időn belül helyreállítják a megyehatár és Kőrispatak közötti útszakaszt. Borboly Csaba azt mondta: reméli, hogy júliusban meghirdethetik a licitet, ősszel pedig elkezdhetik a munkálatokat. A kb. 5 km-es útszakasz aszfaltozására 9 hónap áll majd a kivitelező rendelkezésére – tette hozzá.

Erdőszentgyörgy polgármestere, Csibi Attila Zoltán arra hívta fel a figyelmet: a bözödiek ezentúl könnyebben tudnak közlekedni Erdőszentgyörgy és Marosvásárhely irányába. „Emellett a Bözödújfalusi-tónak komoly turisztikai potenciálja van, és a közeli Hargita megyei települések látnivalói is erősítik az út jelentőségét a turizmus szempontjából”- nyilatkozta Erdőszentgyörgy polgármestere.

A Maros Megyei Tanács dolgozik a 136-os jelzésű út további szakaszának a helyreállításán is. Jelenleg a műszaki tervek előkészítése zajlik, amely alapján Bözöd falu bejáratáig aszfaltozzák le az utat, a településtől a megyehatárig terjedő szakaszon pedig kövezni fognak, tájékoztatott közleményében a megyei önkormányzat.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk